Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Τι είναι η Δυσθρεψία και πως αντιμετωπίζεται?

Τι είναι η Δυσθρεψία και πως αντιμετωπίζεται?
Τι είναι η Δυσθρεψία?

Μια υγιεινή, θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Καθώς μεγαλώνουμε ή αν αρρωστήσουμε μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα βέλτιστα επίπεδα θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Όταν το σώμα δεν προσλαμβάνει αρκετή ενέργεια, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκληθεί δυσθρεψία.

Επιπτώσεις δυσθρεψίας

Η δυσθρεψία (υποθρεψία) αφορά 1 στους 3 ενήλικες άνω των 65 ετών1,2. Τα άτομα με δυσθρεψία είναι πιθανό να παρουσιάσουν απώλεια βάρους, εξάντληση, απώλεια όρεξης ή δυσκολία στην πρόσληψη τροφής, αδυναμία και δυσκολία στην κίνηση.

Δυσθρεψία & Ασθένειες

Οι σύγχρονες ασθένειες με μεγαλύτερη συχνότητα στον Δυτικό κόσμο μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαταραχές που σχετίζονται με την διατροφή. Μία από αυτές είναι και η δυσθρεψία. H έγκαιρη διάγνωση της δυσθρεψίας του ασθενή και η άμεση αντιμετώπιση είναι σημαντικά στοιχεία, καθώς όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστούν, αποφεύγονται χειρότερες καταστάσεις όπως η εμφάνιση καχεξίας (μείωση μυϊκής μάζας με ή χωρίς αύξηση λιπώδους ιστού). Οι ασθένειες κατά τις οποίες ενδέχεται να προκληθεί δυσθρεψία είναι ο καρκίνος, η άνοια, το εγκεφαλικό, τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου (ΙΦΝΕ), η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)


Πως αντιμετωπίζεται?

Η πλούσια σε πρωτεΐνη και ενέργεια διατροφή συστήνεται ως μια αποτελεσματική λύση για τη διαχείριση της ξαφνικής απώλειας βάρους. Εάν ο εμπλουτισμός της συμβατικής διατροφής δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου με δυσθρεψία, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να καταφύγουν στην ιατρική διατροφή.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα είναι προϊόντα πλούσια σε θερμίδες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που μετριάζουν την ανεπαρκή πρόσληψη τους από τη συμβατική διατροφή και συμβάλλουν στην αναδόμηση των μυών και την ανάκτηση του βάρους και της ενέργειας.


Ειδικά Προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν:  
Ο ρόλος του FORTIMEL  

Τα προϊόντα Fortimel είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση της δυσθρεψίας (υποθρεψίας) που σχετίζεται με ασθένεια και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός Επαγγελματία Υγείας.​ Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel παρέχουν στον οργανισμό έναν ισορροπημένο συνδυασμό μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών. Πρόκειται για σκευάσματα που συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας ενώ περιέχουν και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. (δείτε περισσότερα εδώ)

Αριθμ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: : FORTIMEL PROTEIN 1.5KCAL (ΒΑΝΙΛΙΑ, ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΦΕΣ): 82379/27-07-2023,  Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

  1. Malnutrition in older adults: Correlations with social, diet-related, and neuropsychological factors, K Κατσάς, Μάρτιος 2020.
  2. Prevalence of protein-energy malnutrition risk in European older adults in community, residential and hospital settings, according to 22 malnutrition screening tools validated for use in adults ≥65 years A systematic review and meta-analysis.

Τα FORTIMEL είναι προϊόντα γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ. Δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

 

leave logo icon 2
usp icon 2
Σύστημα ΕπιβράβευσηςΚερδίστε πόντους
αγοράζοντας
leave logo icon 4
usp icon 4
Expert AdviceΖητήστε καθοδήγησηαπό τον ειδικό
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons