Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Βοήθεια…. Ψείρες! Τι είναι οι ψείρες?

Βοήθεια…. Ψείρες! Τι είναι οι ψείρες?

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους επίσκεψης στο φαρμακείο για τις μαμάδες είναι οι απρόσκλητοι επισκέπτες της κεφαλής που ακούν στο φοβερό όνομα ψείρες. Αν και βρίσκουμε υπερβολική την μανία ορισμένων μανάδων να εξαφανίσουν από προσώπου γης την απειλή αυτή προσπαθούμε να ακούσουμε υπομονετικά τις ανησυχίες τους και να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική θεραπεία των παιδιών η και της οικογένειας χωρίς υπερβολές.

Τι είναι οι ψείρες;

Είναι μικρά έντομα. Το επιστημονικό τους όνομα (Pediculus humanus capitis) προκειμένου για το πιο διαδεδομένο είδος που προσβάλει το ανθρώπινο κεφάλι.

Βρίσκονται, τρέφονται και αναπαράγονται στο ανθρώπινο κεφάλι. Τρέφονται με αίμα και καθώς τσιμπάνε για να τραφούνε δημιουργείται το χαρακτηριστικό ξύσιμο. Η θηλυκιά  ψείρα ζει ένα μήνα κατά την διάρκεια του οποίου γεννάει 10 αυγά την ημέρα τα οποία κολλάει στις τρίχες με μία βλέννα.

Πως μεταδίδονται;

Η μόλυνση με ψείρες είναι μια αποκλειστικά ανθρώπινη διαδικασία. Οι ψείρες δεν πετάνε, δεν πηδάνε . Μεταδίδονται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο με άμεση ή έμμεση επαφή (πχ. Χτένες, σεντόνια, καπέλα. Κασκόλ, ρούχα κλπ)

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ένα είδος εκτινάγματος της ψείρας από κεφάλι σε κεφάλι με ηλεκτροστατικό ηλεκτρισμό !

Πως θεραπεύονται/ αντιμετωπίζονται;

Μία σειρά από προϊόντα είναι διαθέσιμα για την θεραπεία από τις ψείρες. Σε γενικές γραμμές διακρίνονται σε συνθετικά φαρμακευτικά προϊόντα και σε φυσικά μέσα. Η αποτελεσματικότητα τους σε γενικές γραμμές είναι η ίδια. Ζητήστε την βοήθεια του παιδιάτρου σας, ενός δερματολόγου και του φαρμακοποιού σας προκειμένου να καταλήξετε σε τι θα χρησιμοποιήσετε. Συνήθως δυο εφαρμογές με μεσοδιάστημα 1 εβδομάδας είναι αρκετές ενώ για κάποια προϊόντα απαιτούνται παραπάνω εφαρμογές. Υπάρχουν κατάλληλα αντιφθειρικά για εγκυμονούσες και βρέφη. Το ίδιο αποτελεσματική με τα παραπάνω αν και μπελαλίδικη είναι η θεραπεία με καθημερινή χρήση ψειρόκτενου για 14 μέρες. Λίγο ξυδόνερο  ( μείγμα 1:1 νερό με ξύδι) βοηθάει να ξεκολλάνε πιο εύκολα τα αυγά.

«Κλινικές αντιμετώπισης»

Έχουν εμφανιστεί και λειτουργούν μέρη τα οποία ειδικεύονται στην αντιμετώπιση και απομάκρυνση ψειρών!

 

Προσοχή

Πολύ συχνά μας ζητάτε «κάτι» για να βάλει όλη η οικογένεια. Αν δεν έχουμε ψείρες δεν χρειάζεται να βάλουμε τίποτα αν και δεν θα έβλαπτε η χρήση ειδικού σαμπουάν ή προληπτικής λοσιόν. Μάλλον καλοδεχούμενα είναι αλλά δεν απαιτείται εφαρμογή προϊόντος αντιμετώπισης!

Πρόληψη

Οι καλές συνήθειες, η χρήση καθημερινά προληπτικής λοσιόν, η σωστή εφαρμογή των αντιφθειρικών και το σχολαστικό καθάρισμα των κλινοσκεπασμάτων και των ρούχων των μολυσμένων ατόμων σε συνδυασμό με την ενημέρωση του περιβάλλοντος (σχολείο, κατασκήνωση, παιδικός σταθμός κλπ) δημιουργούν τις καλύτερες πιθανότητες για να μην κολλάμε ψείρες.

Οι ψείρες δεν είναι στίγμα ούτε χαρακτηριστικό κακής υγιεινής!

Η ενημέρωση δίνει δύναμη και κάθε ερώτηση έχει απάντηση!

leave logo icon 2
usp icon 2
Σύστημα ΕπιβράβευσηςΚερδίστε πόντους
αγοράζοντας
leave logo icon 4
usp icon 4
Expert AdviceΖητήστε καθοδήγησηαπό τον ειδικό
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons