Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Αντιμετωπίζοντας τις Εποχικές Αλλεργίες

Αντιμετωπίζοντας τις Εποχικές Αλλεργίες

Οι εποχικές αλλεργίες αποτελούν μια κοινή αλλά δυσάρεστη εμπειρία για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθώς η φύση αλλάζει και τα φυτά ανθίζουν, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλεργικές αντιδράσεις στα αλλεργιογόνα που εκπέμπουν τα λουλούδια, τα δέντρα, το γρασίδι και άλλα φυτά.

Τι είναι η εποχική αλλεργία;

Η εποχική αλλεργία, γνωστή και ως αλλεργική ρινίτιδα, είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών του χρόνου. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά σε μία εξωτερική ουσία, όπως π.χ. η γύρη, η οποία συνήθως βρίσκεται σε αφθονία στην ατμόσφαιρα όταν ανθίζουν τα λουλούδια και τα δέντρα την άνοιξη.

Οι κύριοι παράγοντες που συνδέονται συχνά με τις εποχικές αλλεργίες περιλαμβάνουν τα σπόρια των μυκήτων και τα αλλεργιογόνα που εκπέμπουν τα δέντρα, τα λουλούδια και το γρασίδι. Όταν κανείς εμφανίσει μία τέτοια αλλεργία, το ανοσοποιητικό του, μέσω των αντισωμάτων που παράγει, αναγνωρίζει το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο ως βλαβερό, με αποτέλεσμα την πυροδότηση ερεθισμού στον ρινικό κόλπο ή στους αεραγωγούς.


Συμπτώματα Εποχικών Αλλεργιών:

Οι συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν:

  • Φαγούρα της μύτης, καταρροή, μπούκωμα
  • Πρήξιμο και κνησμό στην μύτη
  • Βήχα
  • Φαγούρα στα μάτια
  • Φταρνίσματα

Πρόληψη και Αντιμετώπιση: 
  1. Παρακολούθηση των προγνωστικών συνθηκών: Μια απλή αλλαγή στα μέτρα που λαμβάνετε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων. Παρακολουθήστε τα ενημερωτικά δελτία για πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση των αλλεργιογόνων στο περιβάλλον. Ανεξάρτητα από αυτό , οι εξάρσεις είναι πιο έντονες τις πρώτες πρωινές και το σούρουπο! Οι ώρες που τα φυτά γεμίζουν την ατμόσφαιρα γύρη!
  2. Χρησιμοποίηση φίλτρων αέρα: Η χρήση φίλτρων αέρα στο σπίτι και στον χώρο εργασίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης σε αλλεργιογόνα.
  3. Κλείσιμο παραθύρων: Κρατήστε τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου κλειστά για να μειώσετε την είσοδο αλλεργιογόνων. Η επιλογή ανακύκλωση του αέρα στο αυτοκίνητο είναι πολύ βοηθητική
  4. Χρήση φαρμάκων: Οι αντιισταμινικές και άλλες αντι-αλλεργικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Υπάρχει και δυνατότητα θεραπείας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με την χρήση αγωγής απευαισθητοποίησης.
  5. Ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό  ή κάποιο συνταγογραφούμενο ή μη σκεύασμα που θα προτείνει ο ειδικός.
  6. Χρήση οφθαλμικών σταγόνων  που περιορίζουν τα συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας
  7. Χρήση αντιαλλεργικών σπρέι  στα στρώματα, όπου απομακρύνουν τα ακάρεα
  8. Κερσετίνη. Η κερσετίνη αποτελεί ένα από τα πιο βιολογικώς δραστικά φλαβονοειδή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι γνωστή μεταξύ άλλων για τις αντιαλλεργικές τις ιδιότητες, την αντιική της δράση και την αναστολή της απελευθέρωσης ισταμίνης, μιας χημικής ουσίας που παράγεται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.
  9. Επίσκεψη σε ειδικό: Σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι έντονα ή παραμένουν σοβαρά ή επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής σας ( αισθάνεστε κούραση, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε) συμβουλευτείτε έναν ιατρό ή αλλεργιολόγο. Μπορεί να σας βοηθήσει ουσιαστικά!

Οι εποχικές αλλεργίες μπορεί να δημιουργήσουν αναστάτωση και άβολα, ενοχλητικά συμπτώματα. Με τις κατάλληλες προφυλάξεις και τη σωστή φροντίδα, μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμες!

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τις εποχές χωρίς το βάρος των αλλεργιών.

TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons