Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Αισθητήρες Σακχάρου 24ωρης καταγραφής Γλυκόζης - Η επόμενη μέρα

Αισθητήρες Σακχάρου 24ωρης καταγραφής Γλυκόζης -  Η επόμενη μέρα
  Οι αισθητήρες μέτρησης σακχάρου προσφέρουν μια πρωτοποριακή τεχνολογία που σταδιακά αναμένεται να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή μέτρηση σακχάρου αίματος, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από την ταλαιπωρία του τρυπήματος στα δάκτυλα.

‘’Το παρόν άρθρο δεν απευθύνεται στον άνθρωπο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ο οποίος έχει συνήθως εξαιρετική ενημέρωση για κάθε εξέλιξη σε σχέση με νέα διαγνωστική ή θεραπευτική προσέγγιση που τον αφορά!
Αυτό το άρθρο είναι για να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εκτιμήσει το μέλλον της αυτομέτρησης των τιμών γλυκόζης ( σακχάρου ) στο αίμα!’’

  Σαν αυτομέτρηση λοιπόν ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία με την χρήση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μπορεί κάποιος στο σπίτι  του να ξέρει ποια είναι η τιμή του σακχάρου εκείνη την στιγμή!
Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την λήψη δείγματος αίματος συνήθως από κάποιο δάκτυλο και την τοποθέτηση του δείγματος σε αισθητήρα μίας χρήσης ( ταινία μέτρησης γλυκόζης) η οποία με την χρήση συσκευής ( σακχαρόμετρο ) σε λίγα δευτερόλεπτα δείχνει την τιμή!

  Εξέλιξη αυτής της διαδικασίας είναι η χρήση αισθητήρων 24ωρης καταγραφής τιμών γλυκόζης είτε συνεχόμενα ( Real Time Glucose Monitors, Continuous Glucose Monitors-CGMs) είτε σε περιοδικά διαστήματα ( Flash Glucose Monitors) .
  Συνήθως , αυτοί έχουν την μορφή ενός αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται επιδερμικά, και με ειδική συσκευή ανάγνωσης ή με κινητό τηλέφωνο ο χρήστης μπορεί να λάβει δεδομένα για την τιμή της γλυκόζης , στιγμιαία ή ιστορικά ( τον προηγούμενο χρόνο).
  Τα δεδομένα αυτά μπορεί να τα προβάλει με διάφορους τρόπους ώστε να γίνει καλύτερη χρήση της φαρμακευτικής αγωγής, και των υγιεινοδιαιτητικών του συνηθειών!
Πέρα δηλαδή και πολύ πέρα από την ευκολία  του συστήματος , η συνολική πληροφορία κάνει εφικτή για τον άνθρωπο με Σακχαρώδη διαβήτη την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση τόσο από τον ίδιο όσο και από την ομάδα επαγγελματιών που τον φροντίζει!

  Πολλοί τέτοιοι αισθητήρες «επικοινωνούν» με αντλίες ινσουλίνης μειώνοντας την ανάγκη για συνεχή επιτήρηση του συστήματος !
Οι αισθητήρες σακχάρου 24ωρης καταγραφής δεν χρησιμοποιούνται μόνο από ανθρώπους με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
Χρησιμοποιούνται και από ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είτε για να γίνει καλύτερη κατανόηση της διακύμανσης της γλυκόζης σε σχέση με τα γεύματα ή την άσκηση ή όταν απαιτείται εντατική παρακολούθηση της διακύμανσης γλυκόζης για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να βγουν συμπεράσματα!
  Χρησιμοποιούνται και από ανθρώπους που δεν έχουν διαβήτη για να γίνει μελέτη της διακύμανσης της γλυκόζης ! Πολλοί άνθρωποι που έχουν οικογενειακό ιστορικό Σακχαρώδη Διαβήτη «φοράνε» αισθητήρα για να «δουν τι γίνεται» ενώ κερδίζει έδαφος η μελέτη διακύμανσης γλυκόζης από αθλητές σε επίπεδο πρωταθλητισμού για διάφορους λόγους!
Την στιγμή γραφής του παρόντος το κύριο μειονέκτημα των αισθητήρων 24ωρης καταγραφής γλυκόζης φαίνεται να είναι το κόστος και το μέγεθος τους ! Στην πράξη δεν γίνεται αντιληπτός από τρίτους όταν φοράμε τυπικό ρουχισμό!
  Η εκτίμηση μας είναι ότι οι αισθητήρες 24ωρης καταγραφής θα … συρρικνωθούν τόσο σε κόστος όσο και σε μέγεθος και θα εκτοπίσουν για τους περισσότερους τις παραδοσιακές συσκευές αυτομέτρησης!
Κάποιοι μελετούν και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε Smart Watches και αν και δεν θα εμφανιστούν αυτά τους επόμενους μήνες, δεν εκτιμούμε ότι θα αργήσουν πολύ!

  Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί αποζημιώνουν τους αισθητήρες για ασθενείς με ΣΔ1 και πρόσφατα και για εγκυμονούσες και για κάποιες πρόσθετες κατηγορίες συνανθρώπων μας!

Αν θέλετε να δείτε με τι μοιάζει ένας τέτοιος αισθητήρας  δείτε εδώ μία πολύ «γλυκιά» παρουσία τους  στο Orangepharmacy.gr
leave logo icon 2
usp icon 2
Σύστημα ΕπιβράβευσηςΚερδίστε πόντους
αγοράζοντας
leave logo icon 4
usp icon 4
Expert AdviceΖητήστε καθοδήγησηαπό τον ειδικό
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons