Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Υπέρταση - Φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπέρταση - Φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πολύ συχνά οι υπερτασικοί ασθενείς που βοηθάμε στο φαρμακείο, με τις πρώτες ζέστες αρχίζουν τις παρατηρήσεις και την γκρίνια ότι μαζί με τις διακοπές τους πρέπει να πάνε διακοπές και οι ….. φαρμακευτικές αγωγές που λαμβάνουν για την πίεση τους (υπέρταση)

Ας εξετάσουμε πόσο δίκιο (ή άδικο) έχουν.

Τον χειμώνα, είναι γεγονός ότι καταγράφονται ψηλότερες τιμές αρτηριακής πίεσης. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος.

Σαν συνέπεια της χαμηλής θερμοκρασίας τα περιφερικά αγγεία συσπώνται (μικραίνουν σε διάμετρο). Αυτό αποτελεί φυσιολογικό μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας μας και περιορισμό των απωλειών θερμότητας.

Μία παρενέργεια του μηχανισμού αυτού στους υπερτασικούς είναι η αρτηριακή πίεση να σημειώνει άνοδο. Έτσι κατά τους χειμερινούς μήνες οι υπερτασικοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μετράνε συστηματικότερα την πίεση τους και σε συνεργασία με τον ιατρό τους να ακολουθούν εκείνο το φαρμακευτικό σχήμα που ρυθμίζει καλύτερα την πίεση τους.

Τα καλοκαίρι, ο ίδιος μηχανισμός, επειδή η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη οδηγεί σε περιφερειακή αγγειοδιαστολή. Τα περιφερικά αγγεία μεγαλώνουν σε διάμετρο, το αίμα προωθείται ευκολότερα και το πιεσόμετρο σημειώνει χαμηλότερες τιμές. Σημαντικό ρόλο στο να πέσει η αρτηριακή πίεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διαδραματίζει και η έντονη εφίδρωση. Με τον ιδρώτα χάνουμε αρκετά υγρά και νάτριο (συστατικό του αλατιού). Αυτό έχει σαν φυσιολογική συνέπεια την πτώση της πίεσης μας.

Τι πρέπει να κάνουν οι υπερτασικοί το καλοκαίρι;

Είμαστε ξεκάθαροι στο τι να μην κάνουν !

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταματάνε, να μειώνουν η γενικά να αλλάζουνε τα φάρμακα που παίρνουν χωρίς να έχουν συνεννοηθεί με τον γιατρό τους. Αν έχουν κάποιες απορίες η και ανησυχίες δεν έχουν παρά να τις συζητήσουν με τον γιατρό η τον φαρμακοποιό τους.

Σε γενικές γραμμές αν η πίεση τους το καλοκαίρι πέσει αρκετά ο γιατρός είναι πιθανόν να δοκιμάσει να ελαττώσει την δόση στα φάρμακα, η ακόμα και να διακόψει την χορήγηση κάποιων (πχ τα διουρητικά). Είναι εξαιρετικά απίθανο υπερτασικός ασθενής να διακόψει όλα τα φάρμακα που παίρνει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Μερικές φορές μπορεί να γίνει και αυτό.

Σημαντικό : τα σκευάσματα που χορηγούνται σαν αντιυπερτασικά ταυτόχρονα προστατεύουν την καρδιά, τα αγγεία και τα νεφρά.

Σημαντικό : όσοι έχουν υπέρταση (αλλά και όσοι δεν έχουν) κατά την διάρκεια του καλοκαιριού καλό είναι να αρπάξουν την ευκαιρία και προσθέσουν στο διαιτολόγιο τους φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons