Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Το βάρος μου

Το βάρος μου
Το Βάρος μου. Το Βάρος μου? Αχ το βάρος μου…

Είναι μάλλον εύκολο κάποιος , στερούμενος λίγο η περισσότερο , να χάσει μερικά κιλά, λιγότερα ή περισσότερα.

Αυτό που είναι δύσκολο, αλλά είναι εκπληκτικό, είναι να βρεις ένα μοντέλο διατροφής το οποίο να ταιριάζει στο στυλ ζωής σου, να μην σε περιορίζει και να είναι εφικτό να το διατηρείς για … πάντα.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρεις αυτό το μοντέλο αλλά μία σημαντική γνώση η οποία θα σε βοηθήσει να πάρεις σωστές αποφάσεις

Και 1-2 tips που θα το κάνουνε ευκολότερο

Βασική αρχή : Για κάθε άνθρωπο, άντρα η γυναίκα, παιδί ή ενήλικα ισχύουν τα εξής :

Για να παραμείνει ζωντανός κάποιος , για να συνεχίσει να κτυπά καρδιά του, να αναπνέει, να κρατά σταθερή την θερμοκρασία του, ξοδεύει ενέργεια. Αυτό ονομάζεται Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR= Basic Metabolic rate) και μερικές φορές λαϊκά το λέμε μεταβολισμό.

Επίσης, για να κινηθεί κάποιος, να περπατήσει, να γυμναστεί, να μελετήσει κοκ, επίσης ξοδεύει ενέργεια.

Το άθροισμα του βασικού μεταβολισμού και της δαπάνης ενέργειας για να κινηθούμε – γυμναστούμε κοκ σε 24 ώρες το λέμε ημερήσια ενεργειακή δαπάνη.

Μετριέται σε Kcal δηλαδή σε …. Διατροφικές Θερμίδες.

Δηλαδή οι θερμίδες είναι μονάδα μέτρησης της … ενέργειας.

Ταυτόχρονα, την ενέργεια που περιέχει η διατροφή μας την μετράμε σε … ( σωστά μαντέψατε) διατροφικές θερμίδες.

Τα τρία βασικά συστατικά όλων των τροφών που είναι οι υδατάνθρακες, τα λίπη και η πρωτεΐνη τα ονομάζουμε μακροθρεπτικά ( macronutrients).

Το μυστικό ( #not) : αν η ποσότητα ενέργειας που λαμβάνω σε 24 ώρες με την διατροφή μου είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που δαπανά το σώμα μου τότε θα … πάρω βάρος.

Αν αυτά είναι περίπου ίσα τότε το βάρος μου θα παραμείνει σταθερό

Αν λαμβάνω λιγότερη ενέργεια από όση δαπανά το σώμα μου τότε … θα χάσω βάρος.

Οι καταστάσεις αυτές είναι γνωστές στους διαιτολόγους σαν

Θετικό θερμιδικό ισοζύγιο

Ουδέτερο θερμιδικό ισοζύγιο

Αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.



Η τήρηση των ενεργειακών αυτών μπορεί να πάρει την μορφή ευφάνταστων διαιτητικών προσεγγίσεων με πολύ «πιασιάρικα» ονόματα. Για να οδηγηθείτε στο βάρος που σας αξίζει πρέπει σε γενικές γραμμές να … ισορροπήσετε θερμιδικά.

Ταυτόχρονα , είναι σημαντικό οποιοσδήποτε φέρει εγκέφαλο που σκέπτεται να τρώει ισορροπημένα από όλες τις τροφές.



Tips

Μπορείτε να πάτε στο ιδανικό σας βάρος τρώγοντας 3, 6 ή 1 φορά την ημέρα. Εσείς θα βρείτε το διατροφικό μοτίβο που σας ταιριάζει και με το οποίο είστε ευτυχισμένος

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε κάποιες διατροφικές συνήθειες. Αν για παράδειγμα σας αρέσει το γιαούρτι , μπορείτε να μάθετε πόσες θερμίδες έχει ώστε να μπορείτε να κάνετε τις σχετικές προσαρμογές

Είναι σημαντικό να ξέρετε που πρέπει θερμιδικά να κυμαίνεστε για να πάτε στο ιδανικό σας βάρος. Μπορείτε να βρείτε διάφορα εργαλεία On line.

Ορίστε ένα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής που δουλεύουν για να σας βοηθήσουν στον στόχο σας

Μπορείτε να έχετε αυξημένη πρωτεϊνική πρόσληψη ώστε να βοηθάτε και τον μυϊκό σας ιστό. Πολλά συμπληρώματα ορρογαλακτικής πρωτεΐνης μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας!

Οι κύκλοι κλείνουν. Έτσι και αυτή η ανάρτηση. Είναι εύκολο να χάσετε λίγο ( ή πολύ ) βάρος. Αυτό που είναι μαγικό είναι να βρείτε ένα τρόπο διατροφής με τον οποίο θα είστε ευτυχισμένοι και στα … κιλά σας!

Orange team

Peeled it?
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons