Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Τα Self Test COVID-19 για αρχάριους!

Τα Self Test COVID-19 για αρχάριους!
Στα πλαίσια των προσπαθειών για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19 πολλές αρχές και κράτη έχουν εφαρμόσει μεθόδους διαλογής (screening, προσυμπτωματικού ελέγχου του γενικού πληθυσμού ή ειδικών πληθυσμών) με γρήγορα διαγνωστικά εργαλεία γνωστά σαν... Self-test!

Τι είναι τα Self-test?
Self-test είναι τα διαγνωστικά δοκιμαστικά σετ τα οποία είναι απλά στην χρήση και εγκεκριμένα ώστε κάποιος μη-ειδικός να πραγματοποιήσει σε ιδιωτικό περιβάλλον, στο σπίτι του ή στην εργασία ή οπουδήποτε αλλού. Ένα παράδειγμα self-test είναι τα γνωστά τεστ εγκυμοσύνης τα οποία χρησιμοποιούνται από την δεκαετία του 1980! Τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτυχθεί Self-test αντιγόνου για την ανίχνευση του ιού Sars-Cov-2 τα οποία όταν χρησιμοποιούνται σωστά βοηθάνε στον εντοπισμό περιστατικών!

Τι είναι τα Rapid Test?
H λέξη rapid σημαίνει γρήγορο. Πρόκειται για τεστ τα οποία βγάζουν γρήγορα ένα αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά την Covid-19 υπάρχουν:

Rapid Test Antigen COVID19 σταθερών δομών: είναι γρήγορα τεστ τα οποία χρησιμοποιούν σταθερές δομές πχ μικροβιολογικά εργαστήρια, νοσοκομεία κλπ.

Rapid Test Antigen COVID19 PoC (Point of care): είναι γρήγορα τεστ τα οποία χρησιμοποιούν επαγγελματίες σε δομές κοντά στον ασθενή πχ σε ιατρεία, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κινητές μονάδες κλπ.

Rapid Test Antigen Self-test: είναι γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούνε οιοδήποτε περιβάλλον. Είναι τα τεστ τα οποία από 1.4.2021 διατίθενται τόσο δωρεάν από την κυβέρνηση και μπορείτε και να αγοράσετε από τα φαρμακεία !

Διακρίνονται σε δείγμα σάλιου, και σε δείγμα ρινικό ή ρινοφαρυγγικό. Όλα ανιχνεύουν την παρουσία αντιγόνου του ιού!

Τι είναι το αντιγόνο?
Είναι ένα κομμάτι του ιού το οποίο προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος! Η παρουσία του στο βιολογικό υγρό του δείγματος ανιχνεύεται με τα Self-Test.

Είναι αξιόπιστα?
Τα Self-test έχουν χαρακτηριστικά όπως η ειδικότητα και η ευαισθησία. Ειδικότητα είναι το ποσοστό των αρνητικών τεστ που είναι αληθώς αρνητικά και ευαισθησία το ποσοστό των θετικών τεστ που είναι αληθώς θετικά! Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το ECDC, τον ευρωπαϊκό φορέα ελέγχου λοιμώξεων η ακρίβεια τους εξαρτάται από:

Τις δεξιότητες του ατόμου που κάνει το τεστ
Το ιικό φορτίο την στιγμή του τεστ
Τον επιπολασμό της νόσου την στιγμή του τεστ
Στο Orangepharmacy.gr μπορείτε να βρείτε τεστ σάλιου τα οποία έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ακρίβειας και είναι εύκολο να γίνουν στο οικιακό ή επαγγελματικό περιβάλλον!

Σημαντικά Tips
Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή
Διαβάστε το αποτέλεσμα στον χρόνο που ορίζει ο κατασκευαστής, όχι νωρίτερα, όχι αργότερα
Το αρνητικό τεστ δεν απαιτεί επιβεβαίωση εκτός αν : έχετε συμπτώματα ή είστε στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, οπότε απαιτείται επιβεβαίωση με PCR μοριακό τεστ
To θετικό τεστ απαιτεί επιβεβαίωση με Rapid Test σε σταθερή δομή. Μέχρι την επιβεβαίωση ή διάψευση θεωρείστε τον εαυτό σας μεταδοτικό και φερθείτε ανάλογα λαμβάνοντας μέτρα απομόνωσης!
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons