Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Συχνές ουρολοιμώξεις

Συχνές ουρολοιμώξεις
Το καλοκαίρι αυξάνει η συχνότητα των γυναικών που μας επισκέπτονται με ιατρική συνταγή, για καθοδήγηση σε σχέση με συμπτώματα ενοχλήσεων από το ουροποιητικό σύστημα, όπως συχνοουρία, έπειξη στην ούρηση, δυσουρία, τσούξιμο ή κάψιμο κατά την ούρηση ή και αιματουρία.

Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες έχουν ξαναζήσει αυτά τα συμπτώματα.

Λιγότερο ή περισσότερο πρόσφατα. Μπορεί και να αναφέρουν : θέλω κάτι για ουρολοίμωξη
Σαν ουρολοίμωξη χαρακτηρίζεται η λοίμωξη – μόλυνση με μικρόβια από οποιοδήποτε κομμάτι του ουροποιητικού συστήματος.
Ανάλογα με την περιοχή της λοίμωξης μπορεί να είναι ουρηθρίτιδα, κυστίτιδα ή πυελονεφρίτιδα.
Αν είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα βιώνει κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να μιλήσει με έναν γιατρό ο οποίος θα την καθοδηγήσει στην διάγνωση και αντιμετώπιση.
Όμως …. Πολύ συχνά, ιδιαίτερα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αυτό μπορεί να επανεμφανιστεί. Είναι πολύ συχνό, και τους καλοκαιρινούς μήνες συχνότερο.
Αν βιώνετε κάτι τέτοιο, αν έχετε συχνά υποτροπές σε απλές κυστίτιδες μπορείτε να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω :


Ουρείτε, όταν νιώθετε την επιθυμία να ουρήσετε. Μην αναβάλλετε την ούρηση και κυρίως μην παραβλέπετε την επιτακτική ανάγκη για ούρηση, καθώς τα ούρα που παραμένουν στην κύστη δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τα μικρόβια να αναπτυχθούν.

Πίνετε πολύ νερό, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας σας. Περίπου 8-10 ποτήρια την ημέρα βοηθούν στην παραγωγή ούρων που παρασύρουν τα μικρόβια και τα αποβάλλουν από τον οργανισμό.
Επιλέξτε την χρήση
καθαριστικών
για την υγιεινή του κόλπου, που δεν επηρεάζουν το pH του κόλπου και την ισορροπία της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας.
Σκουπίζεστε ύστερα από ούρηση ή αφόδευση από τα εμπρός προς τα πίσω πάντα. Έτσι αποτρέπεται η μεταφορά μικροβίων από τον πρωκτό προς την ουρήθρα και τον κόλπο.
Ουρείτε πάντα πριν και μετά την σεξουαλική επαφή. Ακόμη, καλό θα ήταν να πλυθείτε με άφθονο νερό μετά τη σεξουαλική επαφή, καθώς είναι πιθανό να έχουν προκληθεί και ερεθισμοί ή μικροτραυματισμοί στην περιοχή του κόλπου.
Αποφύγετε την χρήση πολύ στενών παντελονιών και στενών και συνθετικών εσωρούχων.
Μιλήστε μαζί μας, σε περίπτωση ουρολοίμωξης. Μη χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά, χωρίς καθοδήγηση επαγγελματία υγείας
Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής τα οποία φαίνεται να μειώνουν την συχνότητα των υποτροπών με κύριο δραστικό συστατικό HyperLink Symbol προανθοκυανιδίνες από cranberry και HyperLink Symbol προϊόντα τα οποία αντιμετωπίζουν τα ήπια περιστατικά όταν ληφθούν εγκαίρως.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons