Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Παλμικό οξύμετρο, κορεσμός οξυγόνου, COVID-19. Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους?

Παλμικό οξύμετρο, κορεσμός οξυγόνου, COVID-19. Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους?
Το Φαρμακείο μας το 2018 διέθεσε όλη την χρονιά 26 παλμικά οξύμετρα. Το 2019, 19 παλμικά οξύμετρα. Το 2020, 136 και μέχρι τώρα ήδη περισσότερα από 240!

Τι είναι το παλμικό οξύμετρο
Το παλμικό οξύμετρο είναι μία ιατροτεχνολογική συσκευή , απλή στην χρήση που μετράει το κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα. Το οξυγόνο στο αίμα είναι δεσμευμένο σε μία ένωση που λέγεται αιμοσφαιρίνη, οπότε είναι το ίδιο να λέμε ότι ένα οξύμετρο μετράει τον κορεσμό της αιμοσφαιρίνης. Το παλμικό οξύμετρο μετράει και τους παλμούς (σφυγμούς) οπότε η διαδικασία λέγεται παλμική οξυμετρία. Είναι μία απλή, μη επεμβατική μέθοδος για να μετράει κάποιος ταυτόχρονο κορεσμό οξυγόνου και παλμούς.

Τα παλμικά οξύμετρα διακρίνονται σε:

Ενηλίκων – παιδικά – βρεφικά ( υπάρχουν και κτηνιατρικά οξύμετρα).

Σε επαγγελματικά ή για κατ' οίκον χρήση (Home Use). Είναι ιατροτεχνολογικές συσκευές και όσα διατίθενται νόμιμα στην Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να έχουν το σήμα CE, οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και εγγύηση τουλάχιστον 2 έτη.

Η τοποθέτηση τους στο δάκτυλο γρήγορα θα παράξει ένδειξη κορεσμού οξυγόνου και παλμούς ανά λεπτό.

Είναι χρήσιμα σε κάθε κατάσταση που απαιτείται η παρακολούθηση του κορεσμού οξυγόνου. Για παράδειγμα αναπνευστικοί ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια που μπορεί και να λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία στο σπίτι συχνά έχουν την οδηγία να μετράνε το οξυγόνο τους!

Γιατί διευρύνθηκε η χρήση τους στην COVID-19?
H COVID-19 είναι μία ίωση η οποία στο πλήθος των περιπτώσεων εξελίσσεται ήπια με συμπτωματολογία πυρετού , βήχα, κακουχίας, ανοσμίας, αγευσίας κλπ! Σε κάποιες περιπτώσεις, συχνά αυτές που αναφέρουμε σαν υψηλού κινδύνου (πχ άνδρες με ηλικία >70 ετών με συνδοδά νοσήματα ) η ίωση εξελίσσεται απότομα και αιφνίδια σε έκπτωση αναπνευστικής λειτουργίας. Φτάνει σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την κατ' οίκον παρακολούθηση ασθενών με επιβεβαιωμένη COVID-19 από τον ιατρικό σύλλογο Αθήνας

«Αν έχετε δυνατότητα εξέτασης του ασθενή (ή αν ο ασθενής έχει οξύμετρο) μετρήστε την αναπνευστική συχνότητα και προσδιορίστε τον κορεσμό του αρτηριακού αίματος σε Ο2 (SaO2).»



“… Ενδείξεις για άμεση μεταφορά του ασθενούς σε Τμήμα Επειγόντων για περαιτέρω έλεγχο και αξιολόγηση:
α. Παρουσία δύσπνοιας οποιουδήποτε βαθμού.

β. Ταχύπνοια ακόμα και σε ασθενείς χωρίς δύσπνοια (ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ασθενείς με COVID-19 εμφανίζουν «σιωπηλή υποξία», επομένως μπορεί να μην έχουν το αίσθημα της δύσπνοιας, ενώ εμφανίσουν υποξία).

γ. SaO2<94%.

δ. Παρουσία οποιουδήποτε από τα παραπάνω ανησυχητικά συμπτώματα.

ε. Επιδεινούμενα συμπτώματα ή παραμονή των συμπτωμάτων …”

Πηγή : Οδηγίες ΙΣΑ για κατ' οίκον αντιμετώπιση COVID-19



Οι παραπάνω οδηγίες πρακτικά σημαίνουν ότι ένα παλμικό οξύμετρο διευκολύνει την έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων βελτιώνοντας το αποτέλεσμα την αντιμετώπισης της COVID 19

Γενικά στην αγορά μπορεί κάποιος να βρει παλμικά οξύμετρα «No name” Κινεζικής προέλευσης με ένα εύρος τιμής από 15-30€ και επώνυμα οξύμετρα για χρήση στο σπίτι με ένα εύρος τιμής από 30-100€.

Στο Orangepharmacy.gr θα βρείτε παλμικά οξύμετρα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά , όλα με σήμανση CE, οδηγίες στα Ελληνικά και άμεση διαθεσιμότητα.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons