Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Ναι, αλλά τι είναι και τι κάνει η κρεατίνη?

Ναι, αλλά τι είναι και τι κάνει η κρεατίνη?
Εκτιμάμε ότι η κρεατίνη, μετά τις ορογαλακατικές πρωτείνες είναι το δημοφιλέστερο συμπλήρωμα διατροφής για αθλητές και αθλούμενους!



Δείτε εδώ μερικά FAQs για την κρεατίνη. Είστε στο ταχύρρυθμο τμήμα.

Τι είναι η κρεατίνη?

Είναι ένα αμινοξύ. Τα αμινοξέα είναι φυσικά στοιχεία τα οποία είναι οι δομικοί λίθοι, τα τούβλα με τα οποία χτίζονται οι πρωτείνες.

Που βρίσκεται η κρεατίνη στον οργανισμό μας?

Βρίσκεται κατά 95% στους σκελετικούς μύες και κατά 5% στον εγκέφαλο.

Που βρίσκεται στην διατροφή μας?

Κυρίως στο κόκκινο κρέας, το χοιρινό, τα πουλερικά και τα ψάρια. Την συναντάμε επίσης σε πολύ μικρότερες ποσότητες στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα οστρακοειδή.

Τι κάνει η κρεατίνη στο οργανισμό μας?

Η κρεατίνη σχετίζεται με τον μηχανισμό αναγέννησης ενέργειας για τα μυϊκά κύτταρα. Η κρεατίνη αυξάνει το διαθέσιμο «καύσιμο» που χρησιμοποιούν τα κύτταρα όταν χρειάζονται ενέργεια. Ταυτόχρονα η κρεατίνη αυξάνει την άλιπη μυϊκή μάζα ( μεγαλώνει τους μύες, προάγει την μυϊκή υπερτροφία )

Κάνει κακό? Είναι ασφαλής?

Η κρεατίνη αναγνωρίζεται ως ασφαλής γενικά και η κατανάλωση της δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες?

Πόση κρεατίνη πρέπει να παίρνει κάποιος?

Τα διάφορα πρωτόκολλα αναφέρουν πρόσληψη περίπου 20-25g κρεατίνης ανά ημέρα (5g x 4 φορές) για 5-7 ημέρες στην φάση φόρτωσης, ακολουθούμενη από 2-5g κρεατίνης ημερησίως για 3-4 εβδομάδες στην φάση διατήρησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της απόδοσης, την υπερτροφία της μυϊκής μάζας και την βελτίωση στις προσαρμογές στο αναερόβιο κατώφλι και τη σύνθεση γλυκογόνου. Μπορεί κάποιος να παρακάμψει την φάση φόρτωσης και να παίρνει μόνον την ημερήσια δόση. Θα έχει το ίδιο τελικό αποτέλεσμα , λίγο αργότερα. Η κρεατίνη απορροφάται καλύτερα μετά από ένα γεύμα.

Κάνει κάτι άλλο?

Χαίρομαι που ρωτάτε. Πληθαίνουν οι ενδείξεις και αυξάνονται οι μελέτες που εμφανίζουν την κρεατίνη και τα αυξημένα επίπεδα κρεατίνης να έχουν αντικαταθλιπτική δράση. Διαβάσατε σωστά.

Έχει τόσες μορφές. Ποια είναι η καλύτερη?

Η καθαρή μονουδρική κρεατίνη έχει το μεγαλύτερο όφελος και την καλύτερη αναλογικά ποιότητα/κόστος. Σε σκόνη.

Παιδιά μπορούν αν την παίρνουν

Η κρεατίνη είναι ασφαλής και βρίσκεται σε πολλές τροφές. Σαν συμπλήρωμα διατροφής είναι κατάλληλη από 16 ετών +
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons