Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Maskne, αυτά που πρέπει να γνωρίζω!

Maskne, αυτά που πρέπει να γνωρίζω!

Η maskne, σύνθετη λέξη από Mask + akne είναι μία παραλλαγή της acne mechanika , ακμή η οποία είχε παρατηρηθεί και συσχετιστεί με την εφαρμογή μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες και άλλος εξοπλισμός από επαγγελματίες που τον χρησιμοποιούν για πολλές ώρες. Την εποχή της COVID-19 η πολύωρη εφαρμογή υφασμάτινων κυρίως αλλά και άλλων τύπων μασκών προκάλεσε έξαρση σε κάποιους με ευαισθησίες!

Γιατί δημιουργείται?

Φαίνεται να οφείλεται σε τοπικό στρες στην επιδερμίδα από:

  • Πίεση από μάσκες στα σημεία επαφής
  • Τριβή από μάσκες σε σημεία του προσώπου
  • Περιορισμό (κλείσιμο) της κυκλοφορίας αέρα σε σημεία του προσώπου ενώ ταυτόχρονα
  • Αλλάζει η ποιότητα του τοπικού φιλικού μικροβιώματος ( φιλικά μικρόβια τα οποία ευνοούν την υγεία της επιδερμίδας και εμποδίζουν βλαβερά να εγκατασταθούν) λόγω
  • Αυξημένης θερμοκρασίας τοπικά
  • Αλλαγή pH
  • Αύξηση της υγρασίας

Και σε περίπτωση που κάποιος ζει σε τροπικό ή πολύ ζεστό κλίμα ή είναι ευαίσθητος ( πχ έφηβοι, λιπαρές επιδερμίδες ) το φαινόμενο επιτείνεται.

Το φαινόμενο εμφανίζεται στην ζώνη Ο (όμικρον) όπως φαίνεται στην φωτoγραφία και ο ειδικός για να καταλήξει μπορεί να απαιτηθεί να αποκλείσει παρόμοιες εμφανίσεις όπως η ροδόχρους νόσος, η περιστοματίτιδα, η σμηγματοροική δερματίτιδα κλπ.

Ποια είναι η φροντίδα για την αντιμετώπιση της?

Αν χρησιμοποιείτε υφασμάτινες μάσκες επιλέξτε άνετες, καλής ποιότητας . Τα φυσικά υλικά είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην μείωση της υγρασίας, τα συνθετικά μπορεί να συμπεριφέρονται καλύτερα αν έχουν κατάλληλη πλέξη. Οι ιατρικές μάσκες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε όλους αυτούς τους τομείς, και μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε τέτοιες αν εμφανίζετε έντονη maskne.

Τι πρέπει να κάνω?

Η ειδική δερματολογικά φροντίδα, η ολοκληρωμένη φροντίδα προτρέπει στην χρήση τοπικών καθαριστικών με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενυδατικά προϊόντα που έχουν τεχνολογία αποκατάστασης / σεβασμού του μικροβιώματος. Σε μερικές περιπτώσεις ο δερματολόγος σας μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αντιακνεική αγωγή η οποία διαφέρει από την τυπική αγωγή κατά της ακμής καθώς τα συνηθισμένα τοπικά φαρμακευτικά προϊόντα σε συνθήκες περιορισμού όπως με τις μάσκες προκαλούν ερεθιστική δερματίτιδα.

Υπάρχουν αρκετά δερματολογικά καλλυντικά προϊόντα τα οποία είναι άψογα για την ρύθμιση του σμήγματος τα οποία έχουν και χαρακτηριστική αντιοξειδωτική δράση με υφές υδρογέλης.

 

Σε κάθε περίπτωση, σας συστήνουμε να ζητήσετε την καθοδήγηση ενός ειδικού που μπορεί, συζητώντας και παρατηρώντας να σας προτείνει μία ολοκληρωμένη φροντίδα για την υγεία της επιδερμίδας σας!

Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκε υλικό και αναφορές από Journal American Academy of Dermatology:

Diagnostic and management considerations for “maskne” in the era of COVID-19

TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons