Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Η σημασία πρόσληψης προβιοτικών για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!

Η σημασία πρόσληψης προβιοτικών για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!
Η σημασία πρόσληψης προβιοτικών για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!
Τα προβιοτικά είναι «φιλικά βακτήρια» που ζουν στο σώμα μας και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Τα προβιοτικά βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού από λοιμώξεις που προκαλούνται από εχθρικά βακτήρια ή άλλα μικρόβια.

Για να κατανοήσουμε τον ρόλο των προβιοτικών πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τη λειτουργία του εντέρου.
Το εσωτερικό του εντέρου μας, όπως και κάθε επιφάνεια του σώματός μας, είναι καλυμμένο με μικροσκοπικά πλάσματα, κυρίως βακτήρια. Αυτοί οι οργανισμοί δημιουργούν ένα μικρο-οικοσύστημα γνωστό ως μικροβίωμα. Και παρόλο που εμείς δεν συνειδητοποιούμε καν την ύπαρξή τους, το μικροβίωμα του εντέρου παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη διάθεση ή τη συμπεριφορά μας.

Υπάρχει λοιπόν η άποψη ότι η μείωση των «καλών» βακτηρίων στο έντερό μας θα επηρεάσει την υγεία μας αφού θα έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του πεπτικού. Επομένως, πιστεύεται από πολλούς ότι η λήψη προβιοτικών διατηρεί τον αριθμό και την υγεία αυτών των μικροοργανισμών στα σωστά επίπεδα.

Η έλλειψη προβιοτικών μπορεί να προκαλέσει το γνωστό σε όλους “σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου” ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα, που είναι ένας κοινός ένοχος πίσω από το πρόβλημα του στομάχου. Συνήθως, εκδηλώνεται με δυσκοιλιότητα ή διάρροια, αέρια και κοιλιακό πόνο. Σε πιο σοβαρές καταστάσεις έχουμε απώλεια βάρους, καθώς το στομάχι δεν μπορεί να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η αιτία συχνά οφείλεται στην ύπαρξη φλεγμονής στο έντερο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται/περιορίζονται τα ωμά λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Γενικότερα, πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που ταλαιπωρεί έντονα όσους νοσούν, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους.

Κάποια συμπληρώματα διατροφής μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Ιδανικό είναι το Probiozen plus Chios Mastic της Power Health με μαστίχα Χίου, προβιοτικά (10 προβιοτικά στελέχη – 2 δις ανά κάψουλα), γλουταμίνη και ψευδάργυρο αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα προβλήματα του στομάχου.

Η μαστίχα Χίου είναι η ρητινώδης έκκριση από το μαστιχόδεντρο, ένας αειθαλής θάμνος ο οποίος ευδοκιμεί αποκλειστικά στη νότια Χίο, στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία φυσική αρωματική ρητίνη, η οποία είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons