Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Εποχική τριχόπτωση

Εποχική τριχόπτωση
Σε κάθε άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα κάθε τρίχα βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης. Σε ένα φυσιολογικό κύκλο που χαρακτηρίζεται από διακριτές φάσεις. Τα επιστημονικά ονόματα των φάσεων αυτών είναι

• Αναγενής : Οι νέες τρίχες εκφύονται από τα τριχοθυλάκια και ξεκινάνε την ανάπτυξη τους
• Καταγενής : οι τρίχες αναπτύσσονται κερδίζοντας 1 εκατοστό τον μήνα μέχρι στασιμότητας
• Τελογενής : οι τρίχες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και πέφτουν αφήνοντας κενό τριχοθυλάκιο

Εποχική τριχόπτωση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο μεγάλος αριθμός τριχών «συντονίζεται» στην τελογενή φάση. Οι ειδικοί διαφωνούν με το κατά πόσο είναι πραγματικό φαινόμενο η μία συναισθηματική παρατήρηση.
Η προσωπική μου κλινική εμπειρία είναι ότι δύο φορές τον χρόνο , το φθινόπωρο και την άνοιξη πολλαπλασιάζονται οι επισκέψεις στο φαρμακείο κυρίως γυναικών (αλλά και ανδρών) οι οποίες παρατηρούν μία αυξημένη τριχόπτωση σε σχέση με άλλες εποχές. Το εύρος των ηλικιών είναι μεγάλο αλλά θα έλεγα ότι περισσότερο βλέπουμε γυναίκες από 18 μέχρι 55 ετών.

Η εποχική τριχόπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρονται
• Ορμονικές μεταβολές (επίπεδα προλακτίνης και της μελατονίνης που σχετίζονται με την φωτοπερίοδο, την αναλογία μέρας/νύχτας)
• Εποχικές περιβαλλοντικές επιδράσεις

Η εποχιακή τριχόπτωση δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανησυχίας, καθώς διαρκεί περίπου 2 μήνες και είναι αντιμετωπίσιμη και αναστρέψιμη. Αν βεβαίως η τριχόπτωση επιμένει, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από ειδικό.
Πως αντιμετωπίζεται : Η αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης συνίσταται στην φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής με τοπικά και συστηματικά προϊόντα.

Τοπικά προϊόντα : Λοσιόν σε διάφορες μορφές (αμπούλες ή σπρέι τοπικής εφαρμογής), καθαριστικά σαμπουάν συχνά είναι αρκετά για να φροντίσουν το τριχωτό της κεφαλής με σημαντικά και άμεσα αποτελέσματα. Χρειάζεται κάποιος να είναι συνεπής στην συχνότητα και τις άλλες οδηγίες εφαρμογής των προϊόντων.

Συστηματικά προϊόντα : Είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες, αμινοξέα και οργανικά σύμπλοκα η βοτανικά εκχυλίσματα. Είναι σημαντική βοήθεια και τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στα φαρμακεία καινοτομικές φόρμουλες με κλινικές μελέτες αποτελεσματικότητας. Τα προϊόντα αυτά αναστρέφουν την εποχική τριχόπτωση, ενώ στηρίζουν τις νέες τρίχες προσδίδοντας τους μεγαλύτερη διάμετρο, περισσότερη γυαλάδα υγεία και ομορφιά. Το μειονέκτημα τους είναι ότι χρειάζεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να καρπωθεί κανείς τα αποτελέσματα 2-3 μήνες περίπου.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons