Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

Αντοχή. Stamina. Endurance! Η αντοχή και η βελτίωση της...

Αντοχή. Stamina. Endurance! Η αντοχή και η βελτίωση της...
Αντοχή. Stamina. Endurance
Αντοχή, θηλυκό
το σθένος αντιμετώπισης αντίξοων καταστάσεων, και αντίστασης στη φθορά
≈ συνώνυμα: ανθεκτικότητα, η υπομονή, η καρτερία
(φυσική) η αντίσταση ενός σώματος στις αντίθετες δυνάμεις και η τάση διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασής του

Η αντοχή και η βελτίωση της είναι μία συζήτηση που μπορεί να αναλυθεί σε πολλά… βιβλία!

Για τους αναγνώστες μας θα την ξεχωρίσουμε σε σωματική και πνευματική ( συναισθηματική, ψυχολογική ) αντοχή!

Σωματική αντοχή ( έχει κάποια συνάρτηση με την πνευματική, για παράδειγμα στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων η πνευματική στάση είναι σημαντική).
Η σωματική αντοχή βελτιώνεται με την… εξάσκηση. Κάνοντας συχνά αυτό που μας εξουθενώνει ο οργανισμός μας βελτιώνεται πολύ και τα όρια καταπόνησης του μεγαλώνουν. Αυτό μπορεί κάποιος να το δει με απλά παραδείγματα.

Σε μία νέα δουλειά που έχει ορθοστασία οι πρώτες… μέρες ή εβδομάδες είναι δύσκολες. Σύντομα, το σώμα μας κάνει προσαρμοστικές αλλαγές και για την ίδια εργασία, αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Αν ξεκινήσουμε να τρέχουμε κάποιες αποστάσεις σύντομα ο οργανισμός μας θα αντέχει πολύ περισσότερο. Σε βιολογικό επίπεδο το στρες της καταπόνησης έχει οδηγήσει σε προσαρμογές που μας επιτρέπουν να «αντέχουμε».

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την αύξηση της αντοχής σε σωματικό επίπεδο. Αυτά περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα με σαπωνίνες όπως οι γκινσενοσίδες τα οποία βοηθάνε και στην ταχύτερη ανάρρωση ( το σώμα μου επανέρχεται γρηγορότερα μετά από κοπιαστική εργασία – προπόνηση ) και αντέχω περισσότερο ( βελτίωση σωματικών επιδόσεων ). Τα προϊόντα αυτά περιέχουν προσαρμογόνα ( adaptogens) βότανα όπως είναι το ginseng ή τα ανάλογα του!

Τα προϊόντα αυτά προσφέρουν και πνευματική ενίσχυση οπότε είναι μία συνετή επιλογή για…. εισαγωγικές εξετάσεις στην Γ΄ Λυκείου!

Πνευματική αντοχή

Υπάρχουν και εξαιρετικά συμπληρώματα για την αύξηση και συνολική βελτίωση της αντοχής σε πνευματικό ή ψυχολογικό επίπεδο. Αυτά θα ήταν χρήσιμα σε ανθρώπους που στρεσάρονται απo τον επαγγελματικό φορτίο μίας εποχής ή από το προσωπικό περιβάλλον
Η δυσκολία να διαχειριστούν όλο αυτό το στρες έχει ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ήρεμοι ή να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν με πιθανές συνέπειες πχ στον ύπνο τους κλπ. Τέτοια περιστατικά μπορεί να βοηθηθούν από συμπληρώματα που περιέχουν προσαρμογόνα ( adaptogens) με εκχυλίσματα από το βότανο Rhodiola.

Μην διστάσετε να συζητήσετε με τον Φαρμακοποιό σας για όλα τα παραπάνω.
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons