Το Orange αναβαθμίστηκε.
Είστε εγγεγραμμένος πελάτης στο Orange ?
Κάντε επανέκδοση κωδικού εδώ!
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση

BLOG

4 Υγιεινοί Τρόποι Νηστείας χωρίς να επιβαρύνετε τον Οργανισμό σας

4 Υγιεινοί Τρόποι Νηστείας χωρίς να επιβαρύνετε τον Οργανισμό σας
Νηστεία

Όλοι την έχουμε ακούσει, κάποιοι την έχουμε δοκιμάσει. Η νηστεία είναι μια παράδοση που συνδέεται με πολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές πρακτικές. Αν και μπορεί να έχει θρησκευτικές ρίζες, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να νηστεύουν για λόγους υγείας ή ακόμα και αποτοξίνωσης του οργανισμού τους. Εντούτοις, η νηστεία χρειάζεται να γίνεται με φροντίδα και ισορροπία για να μην επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.
Παρακάτω παρουσιάζουμε 4 υγιείς τρόπους νηστείας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον οργανισμό σας σε καλή κατάσταση:
  1. Επιλέξτε Υγιεινές Πηγές Τροφής:
Κατά τη διάρκεια της νηστείας, εστιάστε σε υψηλής ποιότητας τρόφιμα που παρέχουν την απαραίτητη διατροφική αξία. Προτιμήστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ολικής αλέσεως δημητριακά, φυσικά ορυκτά και πλούσιες πηγές πρωτεΐνης όπως φασόλια, φιστίκια και σπόρους. Είναι συνετή μία αύξηση της κατανάλωσης πρωτεΐνης από κατάλληλες για την νηστεία πηγές ώστε να μην έχουμε και απώλεια μυϊκού ιστού, κάτι που δεν το θέλουμε.
  1. Προσέξτε την Ενυδάτωση:
Είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της νηστείας. Καταναλώστε άφθονο νερό και αποφύγετε τα γλυκά αναψυκτικά και το αλκοόλ, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στο να αποτρέψουν την αφθονία υδατικής κατανάλωσης.
  1. Προσαρμόστε το Πρόγραμμα Άσκησης που ακολουθείτε:
Κατά τη διάρκεια της νηστείας, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε το πρόγραμμα άσκησής σας. Αποφύγετε την έντονη άσκηση και επιλέξτε αντίθετα μια ήρεμη και αποδοτική άσκηση όπως π.χ yoga ή ….. περιπατητική. Γενικά λάβετε υπόψιν σας και «ακούστε» τον οργανισμό σας! Φυσικά μπορείτε να το συζητήσετε και με τον προσωπικό σας γυμναστή έτσι ώστε να κάνει τις ανάλογες προσαρμογές.
  1. Παρακολουθείστε την Υγεία σας:
Εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε αλλαγή στην υγεία σας κατά τη διάρκεια της νηστείας, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμα διατροφής σας, ή να κάνετε ένα διάλλειμα από τη νηστεία.  Επιπλέον μπορεί να χρειαστείτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής το οποίο θα δώσει στον οργανισμό σας τα απαραίτητα συστατικά που ενδεχομένως δεν μπορείτε να καλύψετε από την τροφή. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάσταση της υγείας σας και να αντιδράτε σε οποιαδήποτε ανησυχητικά συμπτώματα.
Η νηστεία μπορεί να είναι μια ευκαιρία για αυτο-πειραματισμό και αυτο-βελτίωση, αλλά πρέπει να γίνεται με φροντίδα και επιμέλεια για την υγεία σας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να νηστεύετε με υγιή τρόπο και να διατηρείτε τον οργανισμό σας σε βέλτιστη κατάσταση.
Αν είστε σε ηλικία μεγαλύτερη των 50 και ειδικά αν νηστεύετε για 40 μέρες, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε και ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής!  Κάποια περιέχουν και φυτικά συστατικά που τονώνουν και μας βοηθάνε σημαντικά στο να λειτουργούμε καλύτερα σωματικά και … πνευματικά!
TUV - Geniki Taxydromiki - Piraeus Bank - Visa icons